Schüssel mit Linsen, Kürbis, Cherrytomaten und Cashewnüssen auf einem Tisch neben Beilagen und Gewürzdosen.

Luštěniny bohaté na bílkoviny a zdravé potraviny, jako je čočka, lze skvěle využít ve vegetariánských pokrmech. Tento čočkový salát s mangem kombinuje
sladkost ovoce a malin s mírnou pikantností.

Doba přípravy: přibližně 30 minut

Ingredience:
Přísady na 2 porce: 

200 g čočky beluga
1 mango
10 cherry rajčátek
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
10 g koriandru
25 g kešu oříšků
2 lžíce oleje
1 polévkovou lžíci sezamového oleje
1 polévkovou lžíci pomerančové šťávy
2 lžíce lehkého balzamikového octa
1 polévkovou lžíci malinového džemu
2 lžíce směsi Malinový salátový dresink od Rosemary
2 špetky směsi Hot chili mix od Rosemary

Postup:

Čočku uvařte v horké vodě asi 20 minut. Poté vodu slijte
přes síto a nechte vychladnout.

Salát promíchejte:
Mangové kousky nakrájejte na kostičky, jarní cibulku na jemná kolečka a cherry rajčátka rozkrojte napůl.
Česnek a koriandr nasekejte zvlášť. Přidejte balzamikový ocet, olej, česnek, sezamový olej, marmeládu a pomerančovou šťávu, směs Malinový salátový dresink a Hot chili mix od Rosemary do sklenice a dobře promíchejte, aby vznikl dresink.

Přidejte čočku k zelenině, vmíchejte nasekaný koriandr a salát ozdobte.

Vaše Rosemary ❤️

Napište komentář