Grilovaný zeleninový salát se sýrem

Chcete si vychutnat poslední teplé dny? Pak hurá na grilování! Grilování je ale samozřejmě zábavné i tehdy, když je venku trochu chladněji a vy se můžete při přípravě zahřát.

Co budete potřebovat:
Ingredience na 2 porce

2 sýry na grilování
2 různobarevné papriky
2 cukety
200 g žampionů
1 lilek
1 cibuli
1 stroužek česneku
10 g petrželky
5 lžic olivového oleje
1 lžíci čerstvé citronové šťávy
1 lžíci lehkého balzamikového octa
1 lžíci medu
2 lžičky směsi na pečenou zeleninu od Rosemary
Pepř, sůl.

Postup:

Vezměte zeleninu na gril:
Papriku nakrájejte na široké proužky, cuketu a lilek na plátky. Česnek nakrájejte nadrobno a cibuli na čtvrtky. Vše spolu s houbami dejte do velké mísy a zeleninu smíchejte se 3 lžícemi olivového oleje a směsi na pečenou zeleninu od Rosemary.
Rozpalte gril a nechte zeleninu na něm, dokud nebude pěkně opečená a nebude mít skvělou chuť (žampionům to trvá nejdéle, protože obsahují hodně tekutiny).
Poté nakrájejte rozpečenou zeleninu na kousky a vraťte ji do velké mísy.

Grilovaný sýr:
V uzavíratelné sklenici smíchejte zbylý olivový olej s balzamikovým octem, citronovou šťávou, medem a špetkou soli a pepře a dobře protřepejte, abyste získali chutný dresink.
Zeleninu smíchejte se zálivkou a nasekejte petrželku. Sýr ogrilujte z obou stran dozlatova a vychutnejte si ho s lahodným salátem z grilované zeleniny a případně s dalšími grilovanými pokrmy a/nebo čerstvým chlebem.

Vaše Rosemary❤️

Napište komentář