Kari patří mezi nejlepší jídla, která se skvěle hodí k přípravě i bez masa. Také tento recept na halloumi masala se obejde bez masa a místo toho sází na smažený sýr.
Doba přípravy: cca 40 minut
Co je k tomu potřeba (pro 2 porce):
- 200 g Halloumi
- 1 plechovka cherry rajčat
- 1 plechovka pasírovaných rajčat
- 200 g řeckého jogurtu
- 1 hrst kešu ořechů
- 10 g nasekaného koriandru
- 1 stroužek česneku
- 1 velká cibule
- 1 lžička Rosemarys Tandoori Masala
- 2 lžíce oleje
- Pepř
- Sůl
Postup:
Krátká příprava:
Nakrájejte cibuli na kostičky a nasekejte česnek. Nakrájejte také Halloumi na hrubé kostky. Rozehřejte v pánvi 1 lžíci oleje, krátce opečte Halloumi a dejte ho stranou. Poté přidejte do pánve ještě 1 lžíci oleje a krátce opečte cibuli a česnek. Přidejte Rosemarys Tandoori Masala a krátce orestujte.
Rychlé vaření:
Zalijte pánev pasírovanými rajčaty a cherry rajčaty a poté přidejte asi 3⁄4 řeckého jogurtu. Nechte vše krátce povařit a nakonec vmíchejte nasekaný koriandr a kostky Halloumi. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Rychle na talíři:
Dejte Halloumi Masala do hlubokých talířů a ozdobte zbývajícím jogurtem a kešu ořechy.
Jako příloha se hodí kurkumová rýže s rozinkami a/nebo Naan.
Vaše Rosemary ❤️