Halloumi Masala

Kari patří mezi nejlepší jídla, která se skvěle hodí k přípravě i bez masa. Také tento recept na halloumi masala se obejde bez masa a místo toho sází na smažený sýr.

Doba přípravy: cca 40 minut

Co je k tomu potřeba (pro 2 porce):

  • 200 g Halloumi
  • 1 plechovka cherry rajčat
  • 1 plechovka pasírovaných rajčat
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 1 hrst kešu ořechů
  • 10 g nasekaného koriandru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 velká cibule
  • 1 lžička Rosemarys Tandoori Masala
  • 2 lžíce oleje
  • Pepř
  • Sůl

Postup:

Krátká příprava:

Nakrájejte cibuli na kostičky a nasekejte česnek. Nakrájejte také Halloumi na hrubé kostky. Rozehřejte v pánvi 1 lžíci oleje, krátce opečte Halloumi a dejte ho stranou. Poté přidejte do pánve ještě 1 lžíci oleje a krátce opečte cibuli a česnek. Přidejte Rosemarys Tandoori Masala a krátce orestujte.

Rychlé vaření:

Zalijte pánev pasírovanými rajčaty a cherry rajčaty a poté přidejte asi 3⁄4 řeckého jogurtu. Nechte vše krátce povařit a nakonec vmíchejte nasekaný koriandr a kostky Halloumi. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Rychle na talíři:

Dejte Halloumi Masala do hlubokých talířů a ozdobte zbývajícím jogurtem a kešu ořechy.

Jako příloha se hodí kurkumová rýže s rozinkami a/nebo Naan.

Vaše Rosemary ❤️

Napište komentář