Eine Erdbeertarte mit einem Heidelbeere in der Mitte auf einem Holzbrett, daneben zwei frische Erdbeeren.

Předstírejte, dokud se vám to nepodaří! Tyto lahodné jahodové tartelettes jsou ideální, pokud chcete na své blízké udělat dojem bez větší námahy. Tartelettes vypadají a chutnají stejně lahodně, jako byste si je koupili v cukrárně ve Francii, ale jejich výroba je opravdu snadná. Sladká a pikantní chuť tonky se dokonale snoubí se svěžestí jahod a krémovou náplní z mascarpone. 🍓

Co budete potřebovat:

Na křehké těsto:
250 g hladké mouky
125 g studeného másla
1 vejce
1 špetku soli
1 lžíci směsi Sladká tonka od Rosemary
3 lžíce cukru
trochu mouky na těsto
trochu másla do formiček

Na polevu:
50 g hořké čokolády
200 g smetany
250 g mascarpone
100 g moučkového cukru
1 lžíci směsi Sladká tonka od Rosemary
250 g čerstvých jahod

Postup je následující:

1. Hníst, hníst, hníst:
Předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy dejte mouku, studené máslo, cukr a naši sladkou Tonku a vše konečky prstů zpracujte v drobivé těsto. Přidejte vejce a vše krátce prohněťte v hladké těsto.

2. Síla spočívá v odpočinku:
Z těsta vytvarujte kouli a nechte ji 30 minut odpočívat v lednici zabalenou v potravinové fólii. 

3. Tvarujeme s láskou:
Těsto rozválejte a vykrajujte z něj placičky tartelettes například pomocí skleničky.
Tartelettes vložte na vymazaný plech nebo do formy pro muffiny a pečte přibližně 15 minut dozlatova.

4. Spičková poleva:
Mezitím můžete mascarpone, moučkový cukr a směs Sladká tonka rozmixovat dohladka a vmíchat šlehačku. Jahody můžete také umýt, očistit a rozpůlit nebo rozčtvrtit. 

5. Čokoláda nesmí chybět:
Nechte tartelettes vychladnout a obalte je uvnitř v čokoládě (rozpuštěné ve vodní lázni). Když čokoláda trochu vychladne, můžete rozetřít náplň a vše ozdobit jahodami. MŇAM!

Vaše Rosemary ❤️

Napište komentář