Předstírejte, dokud se vám to nepodaří! Tyto lahodné jahodové tartelettes jsou ideální, pokud chcete na své blízké udělat dojem bez větší námahy. Tartelettes vypadají a chutnají stejně lahodně, jako byste si je koupili v cukrárně ve Francii, ale jejich výroba je opravdu snadná. Sladká a pikantní chuť tonky se dokonale snoubí se svěžestí jahod a krémovou náplní z mascarpone. 🍓
Co budete potřebovat:
Na křehké těsto:
250 g hladké mouky
125 g studeného másla
1 vejce
1 špetku soli
1 lžíci směsi Sladká tonka od Rosemary
3 lžíce cukru
trochu mouky na těsto
trochu másla do formiček
Na polevu:
50 g hořké čokolády
200 g smetany
250 g mascarpone
100 g moučkového cukru
1 lžíci směsi Sladká tonka od Rosemary
250 g čerstvých jahod
Postup je následující:
1. Hníst, hníst, hníst:
Předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy dejte mouku, studené máslo, cukr a naši sladkou Tonku a vše konečky prstů zpracujte v drobivé těsto. Přidejte vejce a vše krátce prohněťte v hladké těsto.
2. Síla spočívá v odpočinku:
Z těsta vytvarujte kouli a nechte ji 30 minut odpočívat v lednici zabalenou v potravinové fólii.
3. Tvarujeme s láskou:
Těsto rozválejte a vykrajujte z něj placičky tartelettes například pomocí skleničky.
Tartelettes vložte na vymazaný plech nebo do formy pro muffiny a pečte přibližně 15 minut dozlatova.
4. Spičková poleva:
Mezitím můžete mascarpone, moučkový cukr a směs Sladká tonka rozmixovat dohladka a vmíchat šlehačku. Jahody můžete také umýt, očistit a rozpůlit nebo rozčtvrtit.
5. Čokoláda nesmí chybět:
Nechte tartelettes vychladnout a obalte je uvnitř v čokoládě (rozpuštěné ve vodní lázni). Když čokoláda trochu vychladne, můžete rozetřít náplň a vše ozdobit jahodami. MŇAM!
Vaše Rosemary ❤️