Kartoffelsalat mit knusprigem Hähnchen, Radieschen und Schnittlauch in einer weißen Schüssel serviert.

Takhle dobře chutná jen od babičky!! Tento jednoduchý, ale sofistikovaný bramborový salát je kulinářským požitkem díky Polévkovému kořeni od Rosemary a a doplňující chuti brambor. Odlehčená verze bez majonézy potěší i v létě a skvěle chutná s několika (zeleninovými) párky nebo křupavými rybími prsty!

Doba přípravy ~ 50 minut

Co potřebuješ

500 g brambor
3 cibule
1 svazek ředkviček
1 lžička hořčice
100 ml vody
1 lžičku Polévkové kořeni od Rosemary
1 lžičku Koření na brambory od Rosemary
1 svazek pažitky
1 lžíci olivového oleje
1 lžičku oleje
2 lžičky medu
1 lžíci balzamikového octa
sůl, pepř

Postup:

1. Uvařte brambory:
Brambory vařte ve velkém množství osolené vody přibližně 15-20 minut, dokud nejsou uvařené (ale ne uvařené) příliš měkké) a pak je nechte krátce vychladnout. Poté je oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a přidejte je k bramborám.


2. To nejlepší - babiččin lahodný dresink:
Vodu ohřejte a přidejte do ní Polévkové kořeni od Rosemary, špetku pepře, 1 lžíci másla, 2 lžíce vody a 1 lžíci vody lžičku medu, hořčici a balzamikový ocet. Teplý dresink přelijte
na brambory a nechte vše marinovat alespoň 1 hodinu dobře.

3. To zvláštní kouzlo:
Cibuli nakrájejte na velmi jemné proužky, osmahněte je na oleji, osolte a přidejte zbylý med. Když budou proužky cibule pěkně zkaramelizované, použijte je k finální úpravě bramborového salátu. Nyní přidejte 1 lžíci olivového oleje a najemno nasekanou pažitku. Bramborový salát dochuťte Kořením na brambory od Rosemary a podle chuti trochu osolte a opepřete.

Vaše Rosemary❤️


Napište komentář