Takhle dobře chutná jen od babičky!! Tento jednoduchý, ale sofistikovaný bramborový salát je kulinářským požitkem díky Polévkovému kořeni od Rosemary a a doplňující chuti brambor. Odlehčená verze bez majonézy potěší i v létě a skvěle chutná s několika (zeleninovými) párky nebo křupavými rybími prsty!
Doba přípravy ~ 50 minut
Co potřebuješ
500 g brambor
3 cibule
1 svazek ředkviček
1 lžička hořčice
100 ml vody
1 lžičku Polévkové kořeni od Rosemary
1 lžičku Koření na brambory od Rosemary
1 svazek pažitky
1 lžíci olivového oleje
1 lžičku oleje
2 lžičky medu
1 lžíci balzamikového octa
sůl, pepř
Postup:
1. Uvařte brambory:
Brambory vařte ve velkém množství osolené vody přibližně 15-20 minut, dokud nejsou uvařené (ale ne uvařené) příliš měkké) a pak je nechte krátce vychladnout. Poté je oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a přidejte je k bramborám.
2. To nejlepší - babiččin lahodný dresink:
Vodu ohřejte a přidejte do ní Polévkové kořeni od Rosemary, špetku pepře, 1 lžíci másla, 2 lžíce vody a 1 lžíci vody lžičku medu, hořčici a balzamikový ocet. Teplý dresink přelijte
na brambory a nechte vše marinovat alespoň 1 hodinu dobře.
3. To zvláštní kouzlo:
Cibuli nakrájejte na velmi jemné proužky, osmahněte je na oleji, osolte a přidejte zbylý med. Když budou proužky cibule pěkně zkaramelizované, použijte je k finální úpravě bramborového salátu. Nyní přidejte 1 lžíci olivového oleje a najemno nasekanou pažitku. Bramborový salát dochuťte Kořením na brambory od Rosemary a podle chuti trochu osolte a opepřete.
Vaše Rosemary❤️