Gewürzte Kartoffelstücke in einer Schüssel, daneben ein Glas mit gewürztem Pulver, das Patatas Bravas Gewürz enthält.

Patatas bravas je jídlo, které pochází z Madridu a znamená „pikantní brambory“. Je to jedno z nejoblíbenějších tapas ve Španělsku. My vám tuto středomořskou chuť přineseme přímo domů, abyste nemuseli letět do Španělska 😉.

Doba přípravy: ~ 50 min.

Co budete potřebovat (4 porce):

  • 500 g brambor
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1-2 lžíce kořeni Patatas bravas od Rosemary (podle toho, jak moc máte rádi pikantní)

Postup:

1. Připravte si Patatas Bravas.

Brambory omyjte a nakrájejte na kousky. Poté je 5-7 minut vařte ve vroucí osolené vodě s práškem do pečiva a nechte okapat. Díky prášku do pečiva budou brambory v troubě extra křupavé!

2. Ach, jak jsou křupavé!

Smíchejte olivový olej s kořenim Patatas Bravas od Rosemary a dobře promíchejte s kostkami brambor. Vše dejte na plech a pečte asi 30 minut při teplotě 220 °C pri hořním/dolním ohřevu.

Podávejte s domácí rajčatovou omáčkou!

 

Váše Rosemary ❤️

 

Napište komentář