Patatas bravas je jídlo, které pochází z Madridu a znamená „pikantní brambory“. Je to jedno z nejoblíbenějších tapas ve Španělsku. My vám tuto středomořskou chuť přineseme přímo domů, abyste nemuseli letět do Španělska 😉.
Doba přípravy: ~ 50 min.
Co budete potřebovat (4 porce):
- 500 g brambor
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 3 lžíce olivového oleje
- 1-2 lžíce kořeni Patatas bravas od Rosemary (podle toho, jak moc máte rádi pikantní)
Postup:
1. Připravte si Patatas Bravas.
Brambory omyjte a nakrájejte na kousky. Poté je 5-7 minut vařte ve vroucí osolené vodě s práškem do pečiva a nechte okapat. Díky prášku do pečiva budou brambory v troubě extra křupavé!
2. Ach, jak jsou křupavé!
Smíchejte olivový olej s kořenim Patatas Bravas od Rosemary a dobře promíchejte s kostkami brambor. Vše dejte na plech a pečte asi 30 minut při teplotě 220 °C pri hořním/dolním ohřevu.
Podávejte s domácí rajčatovou omáčkou!
Váše Rosemary ❤️