Ein bunter Salatteller mit verschiedenen Blattsalaten, Sprossen und Dressing auf einem schwarzen Teller.

Dokonalý začátek chutné večeře! Kozí sýr dodá salátu krémovou chuť. Krémová konzistence dokonale přilne ke křupavé zelenině a lehce pikantní chuť je skutečným požitkem pro chuťové buňky. Je to tajná přísada, která z jednoduchého salátu udělá skutečnou explozi chutí. 🥗🧀✨

Doba přípravy: ~ 25 min

Co budete potřebovat:
Ingredience pro 4 osoby:

100 g míchaného listového salátu
150 g kozího sýra (1 ruličku )
50 g nasekaných jader vlašských ořechů
1 lžička zrnité hořčice
1 lžička medu
1-2 lžičky Směs bylinný tvaroh od Rosemary
2 lžičku jablečného octa
2 lžičku olivového oleje
Sůl, pepř (podle potřeby)

Postup:

1. Připravte si ingredience:
Předehřejte troubu na 180 stupňů a zapněte funkci grilu. Salát omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte, poté jej vložte do mísy s nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Nyní nakrájejte kozí sýr na 1-2 cm silné plátky a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Nastrouhaný sýr by se měl v troubě péct asi 5 minut dozlatova.

2. Salátová zálivka
Smíchejte hořčici s medem, octem, olejem a 1-2 lžičkami Směsi bylinný tvaroh od Rosemary dohladka. S dosolováním buďte opatrní a zálivku před dochucením ochutnejte. Salát promíchejte se zálivkou, naaranžujte na talíře a posypte nahřátým kozím sýrem.

Vaše Rosemary ❤️

Napište komentář