Sommersalat mit Kartoffeln, Spargel, Radieschen und Dill in einer cremigen Sauce auf einem weißen Teller.

Těšte se na svěží nádech v příštím bramborovém salátu. Náš nejnovější recept s křupavými bramborami a jogurtovo-koprovou zálivkou je nejen neuvěřitelně osvěžující, ale také úžasně lehký. Ideální pro teplé letní dny! 🌞🥔 

Doba přípravy: ~ 45 min

Co budete potřebovat: 

Na salát:
500 g brambor (nejlépe odrůdy na salát)
1/2 okurky nakrájené na tenké plátky
1/2 svazku ředkviček, nakrájených na tenké plátky
1-2 jarní cibulky nakrájené na kolečka
300 g chřestu
Sůl a pepř podle chuti
Olivový olej na pečení

Jogurtovo-koprový dresink:
200 g řeckého jogurtu
2 lžíce majonézy
Šťáva z poloviny citronu
Kopr od Rosemary, podle chuti
2 lžíce bílého vinného octa
Sůl a pepř podle chuti

1. Připravte si brambory
Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory důkladně omyjte a podélně je rozkrojte na poloviny. Položte je na plech vyložený pečicím papírem. Půlky brambor hojně potřete olivovým olejem a osolte a opepřete. Chřest nakrájejte na kousky, přidejte na plech a okořeňte. Brambory pečte asi 25-30 minut nebo dokud nejsou zlatohnědé a křupavé. Pokud chcete, vyjměte chřest z trouby o něco dříve. Obojí nechte mírně vychladnout.

2. Připravte dresink
V malé misce smíchejte řecký jogurt, majonézu, citronovou šťávu, rozmarýnový kopr a bílý vinný ocet. Podle chuti osolte a opepřete. Dresink nechte vychladnout, zatímco budete připravovat zbytek salátu.

3. Připravte si ingredience na salát
Ve velké míse smíchejte na tenké plátky nakrájené okurky, ředkvičky, jarní cibulku a chřest. Lehce je osolte a opepřete.

4. Přidejte brambory
Do salátové mísy opatrně přidejte mírně vychladlé půlky brambors krustou a jemně je promíchejte s ostatními ingrediencemi.

5. Přidejte zálivku
Salát přelijte připraveným jogurtovo-koprovým dresinkem a jemně promíchejte, dokud se vše rovnoměrně nepotáhne dresinkem.

6. Podávejte
Bramborový salát s chřestem můžete podávat. Dobrou chuť!!

Vaše Rosemary❤️

Napište komentář