Fettuccine s citronem a chřestem

Tento lahodný těstovinový pokrm skutečně zvýrazní jedinečnou chuť chřestu! Je kombinován se smetanovou omáčkou, která chutná ovocně i svěže a je doplněna pikantním parmazánem.
Buon Appetito!

Doba přípravy: ~ 20 min. 

Co budete potřebovat (4 porce):

400 g fettuccine
600 g zeleného chřestu
100 g cherry rajčátek
1 polévkovou lžíci Polévkového kořeni od Rosemary
1 lžičku Citronové rozmarýnové soli od Rosemary
1 špetku česneku 
Šťávu z jednoho citronu
100 g hoblinek parmazánu 
2 vejce 
3 lžíce olivového oleje
 
Postup:

1. Uvařte těstoviny
Vložte fettuccine do vroucí osolené vody a vařte pouze polovinu doby vaření. 

2. Doba krájení
Mezitím omyjte zelený chřest, oloupejte jeho spodní třetinu a nakrájejte ho na kousky. Cherry rajčátka omyjte a rozpulte. 

3. Teď už to začíná být horké!
Během posledních 3 minut vaření přidejte chřest k fettuccine, nechte ho okapat a vraťte ho na pánev.

4. Okořeňte to!
Polévkové kořeni od Rosemary rozpusťte ve vroucí vodě. K těstovinám přidejte česnek, rozpuštěný vývar a citronovou šťávu a 3 minuty povařte.

5. Tak krémové! 
Smíchejte vejce, parmazán a Citronovou rozmarýnovou sůl od Rosemary's a vmíchejte je k cherry rajčátkům.

TIP: Pokud máte rádi citronovější omáčku, můžete na závěr vmíchat trochu citronové kůry z bio citronu. 🍋

Vaše Rosemary❤️


Napište komentář