Eine Schüssel Gnocchi in cremiger Sauce, garniert mit Kirschtomaten, Basilikumblättern und Käse.

Naše pánev s noky a zeleninou je nejen snadná na přípravu, ale také prostě BÁJEČNĚ chutná. Vyzkoušejte ji!

Doba přípravy: ~ 15 min.

Co budete potřebovat (2 porce):

1 stroužek česneku
10 cherry rajčátek 
1 lžíci olivového oleje
1-2 lžíce rajčatového protlaku
200 ml smetany
2 lžičky směsi Italské bylinky od Rosemary
Sůl a pepř podle chuti
400 g noků
100 g špenátových listů
šťávu z poloviny citronu
nastrouhaný parmezán
1 malou hrst bazalkových listů
 
Postup:

1. Nakrájejte ingredience na kousky
Cibuli nakrájejte na malé kostičky, stroužek česneku nasekejte najemno a cherry rajčátka rozpulte. 

2. Gnocchi z jednoho hrnce
Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, přidejte cibuli a česnek a osmahněte je. Poté krátce osmahneme rajčatový protlak a přidejte smetanu. Dochutte 2 lžičkami směsi italských bylinek od Rosemary a 1 lžící soli Fleur de sel od Rosemary. Do omáčky přidejte noky a vařte, dokud nebudou měkké. Krátce vmíchejte špenát a rajčata, aby zůstaly křupavé. Vymačkejte šťávu z poloviny citronu a promíchejte.

3. Ach, jak je to voňavé! 
Podávejte s nastrouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou. Užijte si tu chuť!

Vaše Rosemary ❤️

Napište komentář