Teller mit Rosenkohl, einer Schüssel Dip und einem Behälter mit Fleur de Sel Mediterran auf einem Holztisch.
Ano, ano, víme, že růžičková kapusta nepatří mezi naše oblíbené druhy zeleniny. Ale chceme vás přesvědčit a překonat vaše trauma z dětství. Nemůžeme nic slíbit, ale za pokus to stojí, ne? 😉

Doba přípravy: ~ 40 min.

Co budete potřebovat (2 porce):

450 g čerstvé růžičkové kapusty
1 lžíce olivového oleje
3 lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
1 PL soli fleur de sel ze Středomoří od Rosemary
1 lžička kořeni uzená paprika od Rosemary

Postup:

1. Připravte si růžičkovou kapustu.
Ořízněte stonky růžičkové kapusty a v případě potřeby odstraňte vnější listy. Přiveďte k varu hrnec s mírně osolenou vodou a kapustu vařte v páře přibližně 10 minut. Vodu slijte a jednotlivé růžičky osušte.

2. Šup do trouby!
Položte je na plech vyložený pečicím papírem a rozmačkejte je sklenicí, miskou nebo podobným způsobem. Jednotlivé růžičky potřete olivovým olejem a posypte 1 lžící soli fleur de sel ze Středomoří od Rosemary a 1 lžičkou kořeni Uzená paprika od Rosemary (nebo více, podle chuti).

3. Ach, jak je křupavá!!! Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů s ventilátorem a pečte přibližně 10 minut. Růžičkovou kapustu posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem a celou ji vložte zpět do trouby na dalších 10 minut.

4. Páni, taková dobrota!
Rozmačkanou růžičkovou kapustu podávejte s bylinkovým tvarohem nebo zakysanou smetanou fraiche! Dobrou chut'!!!

Váše Rosemary ❤️

Napište komentář