Špičaté zelí pečené v troubě představuje snadný způsob přípravy. Spolu s bramborami a sýrem z něj rychle vykouzlíte pikantní pokrm, který vám připomene dětství u babičky. Se směsi Gratinované brambory od Rosemary to zvládnete bez námahy a užijete si i jeho přípravu!
Doba přípravy: ~ 40 min.
Co budete potřebovat (3 porce):
1 špičaté zelí
5 brambor
200 ml smetany
1 polévkovou lžíci směsi Gratinované brambory od Rosemary
150 g strouhaného sýra
Postup:
1. Příprava všeho
Špičaté zelí nakrájejte na čtvrtky a blanšírujte ve vroucí, mírně osolené vodě asi 3 minuty. Oškrabejte brambory a nakrájejte je na klínky.
2. Omáčku smíchejte
Smíchejte smetanu s 1 lžící směsi Gratinované brambory od Rosemary a vmíchejte nastrouhaný sýr.
3. Vložte do trouby
Vložte bramborové klínky a špičaté zelí do zapékací misky a zeleninu zalijte směsí smetany a sýra. Celé to vložte na 30 minut do trouby vyhřáté na 160 stupňů (trouby s ventilátorem) a pak si nechte chutnat!
Vaše Rosemary ❤️
Špičaté zelí pečené v troubě
