Kartoffelauflauf in einer Auflaufform, umgeben von Kartoffeln, Gewürzen und frischem Salat auf einem Tuch.

Špičaté zelí pečené v troubě představuje snadný způsob přípravy. Spolu s bramborami a sýrem z něj rychle vykouzlíte pikantní pokrm, který vám připomene dětství u babičky. Se směsi Gratinované brambory od Rosemary to zvládnete bez námahy a užijete si i jeho přípravu!

Doba přípravy: ~ 40 min.

Co budete potřebovat (3 porce):
1 špičaté zelí
5 brambor
200 ml smetany
1 polévkovou lžíci směsi Gratinované brambory od Rosemary
150 g strouhaného sýra

Postup:

1. Příprava všeho
Špičaté zelí nakrájejte na čtvrtky a blanšírujte ve vroucí, mírně osolené vodě asi 3 minuty. Oškrabejte brambory a nakrájejte je na klínky.

2. Omáčku smíchejte
Smíchejte smetanu s 1 lžící směsi Gratinované brambory od Rosemary a vmíchejte nastrouhaný sýr.

3. Vložte do trouby
Vložte bramborové klínky a špičaté zelí do zapékací misky a zeleninu zalijte směsí smetany a sýra. Celé to vložte na 30 minut do trouby vyhřáté na 160 stupňů (trouby s ventilátorem) a pak si nechte chutnat!


Vaše Rosemary ❤️

Napište komentář